SE POATE ȘI AȘA - Optimism după o înfrângere categorică în fața Norvegiei

România merge fără niciun punct în grupele principale.

SE POATE ȘI AȘA - Optimism după o înfrângere categorică în fața Norvegiei

Mulți suporteri se așteptau la o înfrângere categorică a României în ultimul meci cu Norvegia, din grupa D a Campionatului European de handbal feminin din Danemarca. Așa s-a și întâmplat până la urmă numai că, paradoxal, acest insucces este dătător de speranțe.

România – Norvegia: 20-28 (13-13)

România: Yulyia Dumanska (6 mingi apărate / din 19 aruncări), Denisa Dedu (9/23), Ana Maria Măzăreanu (0/1) – Elena Dincă, Alexandra Subțirică Iovănescu, Eliza Buceschi 4 goluri marcate / din 7 aruncări, Cristina Neagu 4/16 (unul din 7m), Cristina Laslo 2/4, Andreea Popa, Laura Popa 3/7, Anca Polocoșer 0/2, Lorena Ostase 6/9, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu 1/2, Ana Maria Savu 0/2. Antrenor: Bogdan Burcea.

Norvegia: Katrine Lunde (15/35) – Henny Reistad 1/5, Emilie Arntzen 0/2, Veronica Kristiansen 2/3, Marit Malm Frafjord, Heidi Loke 1/4, Stine Skogrand 1/1, Nora Mork 4/6 (3 din 7m), Stine Oftedal 5/9, Malin Aune 3/4, Kari Dale 5/6, Marit Jacobsen, Camilla Herrem 6/11, Sanna Solberg 0/1. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

Au arbitrat: Jelena Mitrovic – Andjelina Kazanegra (Muntenegru)

Deși a pierdut până la urmă la un scor sever, România a făcut cel mai bun meci la actuala ediție a Campionatului European, în fața unei candidate îndreptățite la titlul continental. Cu multă determinare și inspirație și ajutor important primit din partea portarilor Yuliya Dumanska și Denisa Dedu, tricolorele au jucat de la egal la egal cu nordicele timp de 45 de minute. Apoi nu au mai reușit să facă față ritmului impus de Norvegia și au pierdut la un scor mult prea sever față de cum s-a desfășurat jocul.

Dacă este să privim partea plină a paharului, trebuie să spunem că România a demonstrat că, dacă prinde o zi bună, poate juca de la egal la egal cu orice echipă. Este clar că actualele componente ale lotului își doresc să-și demonstreze valoarea și fac tot ceea ce pot ele, la ora actuală, pentru a reuși acest lucru. Echipa este în creștere de formă și pare capabilă să obțină rezultate frumoase în faza următoare a competiției.

Pe de altă parte, România este o formație cu câteva absențe importante în lot, lipsită de omogenitate și ajunsă, din cauza pandemiei, oarecum nepregătită la acest turneu final. De asemenea, din motive obiective, Cristina Neagu nu mai poate trage echipa după ea, așa cum a făcut-o de atâtea ori. Nu în ultimul rând sunt mari probleme în atac unde partea dreaptă nu funcționează la nivelul necesar pentru o asemenea competiție. Elocvent în acest sens este faptul că interul Laura Popa a ajuns cea mai bună extremă a echipei.

România a încheiat pe locul 3 grupa D și merge fără niciun punct în grupa principală II, unde va juca alături de primele trei clasate din grupa C. Ierarhia în această grupă va fi stabilită azi.

M.S.