SCOALA ONLINE - Familiile monoparentale lăsate de izbeliște

Sindicaliștii din Sănătate cer aplicarea legii echitabil, inclusiv în cazul familiilor monoparentale din sistemul sanitar.

SCOALA ONLINE - Familiile monoparentale lăsate de izbeliște
Parlamentul României a mai făcut un pas în reglementarea situației zilelor libere acordate părinților pentru supravegherea copiilor sub 12 ani în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise, arată reprezentanții Sanitas Maramureș, într-un comunicat de presă. Aceștia însă sunt nemulțumiți de faptul că situația familiilor monoparentale nu este soluționată. 
Astfel, Legea nr. 278/27.11.2020, prevede în mod expres:
”Acordarea majorării salariale de 75% din salariul de bază în situația în care numai unul dintre părinți își desfășoară activitatea în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare și unitățile sanitare publice, iar celălalt părinte nu beneficiază de zile libere, indiferent în ce domeniu este angajat. Salariații din mai multe domenii printre care și sistemul de asistență socială pot beneficia de zile libere pentru supravegherea minorului numai cu acordul angajatorului”, explică sindicaliștii.
”Din păcate, deși Federația SANITAS a transmis propuneri de modificare care să soluționeze echitabil situația familiilor monoparentale din sistemul sanitar, nici Guvernul României și nici Parlamentul nu au reglementat această problemă importantă a membrilor noștri de sindicat”, concluzionează Sanitas Maramureș.
A.H.