SCHIMBARE - Adrian Vasile, principalul favorit să preia echipa națională de handbal feminin

Schimbare la conducerea tehnică a echipei naționale de handbal feminin a României.

SCHIMBARE - Adrian Vasile, principalul favorit să preia echipa națională de handbal feminin

Aventura lui Bogdan Burcea la cârma echipei naționalei de handbal feminin a României a fost una extrem de scurtă. Modestul locul 12 ocupat de tricolore la ultima ediție a Campionatului European, i-a făcut pe membrii Comisiei Tehnice a Federației Române de Handbal să nu-i mai propună tehnicianului echipei SCM Craiova prelungirea contractului.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, pentru Agerpres, că doar 5 dintre membrii Comisiei Tehnice au votat pentru păstrarea lui Burcea în funcţie:

"S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional, voturile au fost 12 voturi au fost împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate".

Principalul favorit pentru a prelua funcția de selecționer este Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București.

"Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, Horaţiu Paşca şi Aurelian Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa", a mai spus Alexandru Dedu.

În perioada 19-21 martie, România va participa la turneul preolimpic, care se va desfășura în Muntenegru. În afara reprezentativei ţării gazdă, tricolorele vor întâlni Norvegia şi Kazahstan. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

M. S.