SCHI LA BORȘA - Obiectivul turistic de care nu ai auzit niciodată

Iubitorii sporturilor de iarnă mai au de așteptat puțin până vor putea schia pe noua pârtie olimpică de la Borșa. Lucrările au fost extrem de ample și costisitoare, iar acum pârtia olimpică este aproape gata.

SCHI LA BORȘA - Obiectivul turistic de care nu ai auzit niciodată
„Situat la 1300 m altitudine, lacul de acumulare de la pârtia olimpică de schi din Stațiunea Turistică de interes Național din Borșa, are o capacitate de 22.000 mc de apă, o adâncime maximă de 11 m, iar luciul apei este de 9.000 mp. Este al doilea ca mărime din România, și pentru a-l umple este nevoie de 72 de zile cu o capacitate de pompare de 5 l/s. Cu un plin se poate asigura un strat de zapada de 40 de cm pe toata pârtia care are lungimea de 2860 m și lățimea de 55 m. Apa din lac va alimenta 33 de tunuri fixe model TR 8 Technoalpin”, ne-a spus primarul Ion Sorin Timiș.
Vă reamintim că în cazul acesta vorbim despre celebrul proiect lansat cu surle și trâmbițe pe vremea când ministrul Dezvoltării era Elena Udrea, proiect care a avut multe probleme și care a fost reluat de foarte puțin timp. 

H.D.