SCENARIU ROȘU – Restaurante, cafenele, săli de jocuri de noroc închise în toate orașele

SCENARIU ROȘU – Restaurante, cafenele, săli de jocuri de noroc închise în toate orașele

Tot județul Ilfov a intrat în scenariul roșu de luni seară, pentru două săptămâni, după ce rata e infectare a ajuns la 8,13 la mia de locuitori, anunță 9am.ro. S-au închis restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole și sălile de jocuri de noroc în toate localitățile din județ.

În condițiile în care în județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 8,13/1000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis următoarele măsuri, pentru localitățile care nu se află în carantină:
 - interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

- activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

- interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

- interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”, anunță Instituția Pefectului Județului Ilfov.

Aceste restricții sunt în vigoare de luni seară de la ora 20:00 și până în 6 decembrie, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală.

Reamintim că 11 din cele 40 de localități din Ilfov sunt în carantină: Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna, Bragadiru, Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni.

Conform datelor de luni transmise de Prefectura Ilfov, cel mai mare indice de infectare, peste 11, este în localitățile Berceni, Bragadiru și Mogoșoaia, precizează hotnews.ro.

I.V.