SCANDAL ROMI - 11 persoane au ajuns pentru declarații la Poliția Târgu Lăpuș

Un număr de 11 persoane au ajuns să deas declarații la sediul poliției din Târgu Lăpuș după scandalul care a avut loc ieri, la Ponorâta, o mașină de poliție fiind efectiv distrusă de romi cu pietre și bâte.

SCANDAL ROMI - 11 persoane au ajuns pentru declarații la Poliția Târgu Lăpuș

„Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus au intervenit la un scandal în familie produs în Ponorata. La fața locului a fost identificată apelanta, o tanără de 23 de ani și pe concubinul acesteia, un tanăr de 21 de ani. Polițiștii au aplanat scandalul, iar în momentul în care aceștia au vrut să plece tanărul a adresat amenințări polițiștilor, moment în care aceștia au coborat din autospecială pentru a-l conduce la sediul poliției. În acele moment alte trei persoane, cu varste cuprinse între 24 și 50 de ani au lovit autospeciala de poliție cu bate și pietre, după care au fugit. În ajutorul polițiștilor au sosit luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi pentru aplanarea situației”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

În total la sediul Poliției orașului Targu Lăpuș au fost conduse 11 persoane pentru audieri. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și distrugere.

Toți prefecții pe care i-a avut Maramureșul au știut și știu și acum de problemele pe care le cauzează romii care locuiesc pe Ponorâta. La fel și toți șefii de poliție din județ. Însă problema a rămas aceeași. Șoferii evită pe cât posibil acea zonă, iar atunci când o fac trec cu spaima în suflet. Oamenii reclamă aceste probleme, autoritățile se fac că îi ascultă și povestea se repetă.

H.D.