SCANDAL JUDEȚEAN - Se majorează suma pentru norma de hrană

Spitalele coordonate de Consiliul Județean Maramureș vor primi mai mulți bani pentru mancarea pacienților.

SCANDAL JUDEȚEAN - Se majorează suma pentru norma de hrană

Astfel, în loc de cei 10 lei care erau alocați pană acum, cele două spitale din Baia Mare, mai exact Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase vor primi cate 5 lei în plus pentru meniul zilnic al feicărui pacient. 

În urma discuțiilor purtate în cadrul întâlnirii cu executivul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a propus o serie de măsuri imediate care vor fi adoptate prin Hotărâre de Consiliu Județean și anume: creșterea alocației de hrană cu 5 lei, un plus de 50% față de valoarea actuală, întocmirea unei fișe de pacient la internare în care se vor nota toate detaliile importante despre alimentația pacientului.

Totodată, se vor pune la dispoziția pacienților două meniuri - unul comun și un meniu pentru pacienții cu regim special (vegetarian/ vegan) care va fi oferit la cerere, iar la întocmirea meniurilor se va ține cont de valoarea nutrițională a hranei. O altă măsură necesară care va fi impusă este verificarea periodică a porțiilor de hrană, atât pe gramaj, cât și pe modul de distribuire”, precizează Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș.

Executivul Consiliului Județean va transmite o adresă către Ministerul Sănătății în vederea majorării alocației de hrană pentru pacienți, alocație care nu a mai fost modificată din anul 2016.
La Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare lucrurile sunt mai bine organizate, iar măsurile adoptate sunt: creșterea alocației de hrană cu 5 lei și introducerea alternativei de meniu vegetarian/ vegan la cererea pacientului.
A.H.