SCANDAL ÎN UDMR – Se cere demisia deputatului UDMR de Maramureș, Norbert Apjok

SCANDAL ÎN UDMR – Se cere demisia deputatului UDMR de Maramureș, Norbert Apjok

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut demisia deputatului Norbert Apjok, ales pe listele UDMR în Maramureș, pe motiv că a încălcat condițiile stabilite de partid prin a candida fără a avea studii superioare, conform romania.europalibera.org.

Președintele UDMR a declarat pentru Maszol.ro că ulterior alegerilor uniunea a descoperit că tânărul de 31 de ani nu este absolvent de studii superioare.

Norbert Apjok a ataşat la candidatura sa pentru parlamentare o diplomă obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că echivalează studiile superioare. În CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a completat că ultimul nivel de studiu este Liceul Németh László din Baia Mare.

Politicianul băimărean, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a transmis UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, că va renunța la mandatul de deputat, în cazul în care va fi ales. Hunor Kelemen i-ar fi cerut deputatului să depună jurământul pentru a vota noul guvern și ulterior, până la finalul anului, să își depună mandatul, arată g4media.ro.

"Când s-a aflat că diploma lui Norbert Apjok nu poate fi considerată valabilă, numele acestuia figura deja pe buletinele de vot, de aceea au convenit ca – în cazul intrării sale în parlament – să-şi depună mandatul. Aştept în continuare demisia lui, am încredere că se va răzgândi, pentru că el este cel care a greşit, nu altcineva. Cazul lui este fără precedent! Nu mă deranjează că s-a opus opiniei mele, aşa ceva a mai fost, mai este şi va mai fi în cadrul UDMR, ci faptul că şi-a înşelat alegătorii, a înşelat conducerea UDMR şi astfel a obţinut un loc pe lista de candidaţi din Maramureş, după care a obţinut şi mandatul. Iar aşa ceva este inacceptabil”, a declarat Hunor Kelemen pentru Maszol.ro.

Într-o postare publicată pe Facebook, Apjok spune că nu a primit niciun răspuns la cererea de demisie pe care o înaintase înainte de alegeri, astfel că a depus jurământul.  ” În decembrie, înainte de alegeri mi-am scos demisia din listă, asta indică faptul că nu voi lua mandatul. Nu am primit un răspuns, așa că am depus jurământul

Simt că, pe măsură ce curățeniile județene m-au abordat, există forțe care urmăresc eliminarea mea din organizația de protecție a intereselor ungare, nu îmbunătățirea reprezentării și eficientizarea acesteia.

Nu au fost luate măsuri pentru prevenirea mandatului care nu ar fi putut lua reprezentare bazată pe încrederea alegătorilor, momentan datoria mea morală este să continui să lucrez după jurământul și legea mea, încercând nu doar pentru cei care au votat, ci pentru toți maghiarii district de dragul ei”, a scris Norbert Apjok.

Dacă își va da, totuși, demisia, Norbert Apjok va fi înlocuit de următorul pe lista de candidați, Bereș Ștefan Vasile / Béres István László.

 

I.V.