SCANDAL ÎN PSD MARAMUREȘ – Nume noi pe listele pentru parlamentare

Este situația lui Liviu Marian Pop, care a cerut explicații președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, acesta vorbind de trei liste cu nume care ar fi ajuns la București. Și Călin Matei și-a exprimat public nemulțumirea față de aceste decizii luate se pare de la nivel central, deși cei din Maramureș au votat altceva.

SCANDAL ÎN PSD MARAMUREȘ – Nume noi pe listele pentru parlamentare

Listele cu candidații pentru parlamentarele din 6 decembrie din partea PSD Maramureș au fost făcute publice chiar în ultima zi de depunere a candidaturilor. Interesant este că pe aceste liste nu se mai regăsesc aproape niciunul dintre vechii parlamentari ai PSD Maramureș, cu excepția lui Gheorghe Șimon. Liviu Marian Pop, Călin Matei sau Sorin Bota nu se mai regăsesc pe aceste liste, unii dintre ei fiind nemulțumiți de deciziile luate. Este situația lui Liviu Marian Pop, care a cerut explicații președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, acesta vorbind de trei liste cu nume care ar fi ajuns la București. Și Călin Matei și-a exprimat public nemulțumirea față de aceste decizii luate se pare de la nivel central, deși cei din Maramureș au votat altceva.

„Subsemnatul Pop Liviu Marian înaintez prezenta scrisoare deschisă prin care solicit să mi se comunice public motivul pentru care, decizia CEX Maramureș în care 90 de membri – primari, viceprimari, consilieri locali sau Președinți de Organizații – au votat marți, 20.10.2020, o listă pentru Camera Deputaților și Senat pentru județul Maramureș, iar miercuri seară a fost validată altă listă. În plus, între lista votată de CEX Maramureș și lista transmisă în final, s-ar mai fi transmis încă o listă către PSD București.

Care sunt motivele pentru care prima listă votată de CEX Maramureș nu a fost validată, fiind nevoie să se înainteze alte două liste? Solicit ca răspunsul la această cerere să fie public pentru ca membrii organizației PSD Maramureș să cunoască motivele pentru care votul și dorința lor nu au fost respectate atât la nivel local cât și la nivel național”, spune Liviu Marian Pop. Acesta a cerut ajutorul prietenilor virtuali de pe rețelele de socializare cu privire la următorul pas pe care trebuie să îl facă de acum înainte. Unii i-au recomandat să se apuce de muncă și să lase politica.

Așadar, iată numele aruncate în luptă:

CAMERA DEPUTAȚILOR:
1. Ec. Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș, vicepreședinte național PSD
2. Inginer Gheorghe Șimon, parlamentar la al doilea mandat
3. Ec. Cosmin Butuza, secretar executiv PSD Maramureș și fost secretar de stat MTS
4. Psiholog Lucia Butcure, primar Cupșeni
5. Jurist Ioan Onea, primar Ocna Șugatag
6. Administrator Dragoș Nelu, primar Gârdani
7. Ec. Flaviu Bălan, președinte TSD Maramureș
8. Inginer Mihai Timbuș, președinte PSD Târgu Lăpuș
9. Inginer Gabriel Maxim, președinte PSD Coaș
10. Inginer Octavian Bodea, viceprimar Seini
SENATUL ROMÂNIEI:
1. Manager Sorin Vlașin, președinte PSD Sighetu Marmației
2. Ing. Vasile Boitor, primar Asuaju de Sus
3. Prof. Irina Iusco, primar Șieu
4. Prof. Gheorghe Mureșan, primar Ariniș
5. Jurist Liliana Moga, președinte OFSD Baia Mare