SANITAS - Vaccinarea anti-COVID-19 făcută pe alese

Sindicaliștii din Sănătate sunt nemulțumiți de felul în care se face vaccinarea înpotriva noului coronavirus.

SANITAS - Vaccinarea anti-COVID-19 făcută pe alese

Conducerea Sanitas Maramureș este nemulțumită că nu s-a respectat protocolul de vaccinare dat de Ministerul Sănătății și s-au făcut discriminări.

“Din punct de vedere al vaccinării am început anul cu tangul. Protocolul de vaccinare al Ministerului Sănătății prevede vaccinarea întregului personal din Spitalele COVID și suport COVID în primă instanță. La punerea în aplicare a protocolului însă, s-a spus că nu se vaccinează întreg personalul acestor unități aflate în linia întâi, ci doar personalul medical, adică medicii și asistentele medicale. Restul nu, nici infirmiere, nici îngrijitoare, biologi, chimiști care determină proble de laborator, etc.

Iar se crează o discriminare în mod gratuit în rândul personalului. De ce să am o defazare de câteva luni la vaccinare în cadrul personalului dintr-un spital? Scopul meu este ca după ce am terminat de vaccinat un întreg spital, el să fie curat. Acolo știu sigur că nu se mai poate infecta nimeni. Ori dacă am doar jumătate din personal vaccinat, rămâne riscul unui focar de infecție.

Ar fi o problemă dacă oamenii nu vor să se vaccineze, dar atâta vreme cât oamenii vor, iar protocolul la asta te obligă, nu înțeleg  de ce se vaccinează așa pe alese practic”, a mai declarat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș.

A.H.