SĂNĂTATE CU STIL - Fructul minune care combate o mulțime de afecțiuni

Fructele de smochin prezintă numeroase beneficii atât pentru sănătate cât și pentru frumusețe. În prezent, nutriționiștii susțin și recomandă consumul de smochine în fiecare zi.

SĂNĂTATE CU STIL - Fructul minune care combate o mulțime de afecțiuni

„Recomand consumul zilnic de smochine mai ales în această perioadă, fiind principalele surse bogate în fibre alimentare, minerale, inclusiv (potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru), având totodată și vitamine din complexul (A, B, E și K) care ne ajută în susținerea imunității.

În plus, 250 g de smochine confiate consumate zilnic sunt de un mare folos pentru digestie, oferind organismului o cantitatea necesară de fibre. Pentru a atinge un efect maxim, puteți consuma aceste fructe cu compot sau suc de portocale proaspăt stors, care este bogat în vitamina C”, informează nutriționistul dietetician Maria Varga.

Datorită aportului nutritiv, acestea sunt incluse frecvent în curele de slăbire fiind îmbogățite cu acizii grași(Omega 3 și Omega 6) care accelerează mobilizarea grăsimilor din țesutul adipos. Smochinele sunt folosite pentru a controla probleme cum ar fi diabetul, hipertensiunea și bolile cardiovasculare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea memoriei și ameliorează tulburările de somn.

Alte beneficii ale smochinelor: smochina conține importante cantități de potasiu, un mineral deosebit de util metabolismului; smochinele pot fi utilizate ca remediu pentru tulburările gastrointestinale, constipație în mod special; au efecte afrodiziace; previn apariția cancerelor, în special cancerul de colon (prin conținutul ridicat de fibre) și cancerul de sân; scad colesterolul din sânge; sunt o sursă bună de flavonoide și polifenoli – antioxidanți naturali care întăresc imunitatea.

B.N