SĂNĂTATE - Covid-19 să fie declarată boală profesională

Sindicaliștii din Sănătate cer ca angajații din sistem să fie testați gratuit de Covid-19, la cea mai mică suspiciune de infecție, iar infecția cu noul coronavirus să fie declarată boală profesională.

SĂNĂTATE - Covid-19 să fie declarată boală profesională

Sindicaliștii din Sănătate doresc noi drepturi pentru angajații din sistem. Astfel, ei solicită acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unitățile sanitare specializate Covid și suport, pe toată perioada stării de alertă pentru îngrijirea pacienților infectați cu virusul SARS-COV-2, precum și deblocarea posturilor în unitățile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială în vederea asigurării necesarului de personal.

“Solicităm declararea bolii Covid 19 ca boală profesională pentru personalul medical care în cursul exercitării profesiei și pe parcursul orelor de program s-a îmbolnăvit, situație evidențiată de ancheta epidemiologică. Vrem testarea gratuită a personalului medical contact ori suspect pentru depistarea precoce a cadrelor medicale bolnave în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 în unitățile medicale.

Ne dorim și reluarea dialogului social la toate nivelurile. Reluarea dialogului social dintre Guvernul României și Federația Sanitas. Consultarea organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unități spitalicești în toate situațiile ce vizează organizarea, reorganizarea de orice fel a activităților la nivel de unitate mai ales în contextul generat de epidemia Covid”, a declarat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș.