SĂ FIE PANDEMIA DE VINĂ? - Bărbații din orașele din Maramureș își bat nevestele mai mult

Violența domestică este o realitate și din păcate în județul Maramureș anul acesta am avut o explozie a cazurilor de acest gen. În județ de la începutul anului până în luna octombrie inclusiv polițiștii au intervenit în 463 de familii pentru a aplana conflictele dintre membrii acestora.

SĂ FIE PANDEMIA DE VINĂ? - Bărbații din orașele din Maramureș își bat nevestele mai mult

Polițiștii maramureșeni spun că peste 73% dintre cazurile de violenţă reclamate s-au petrecut în intimitatea căminului. În funcție de mediul de rezidență mai bine de jumătate (58%) s-au petrecut în mediul urban. Iar în ceea ce privește victimele, 84% au fost persoane de sex feminin, nouă dintre acestea au fost minore. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul familiilor în care a intervenit poliția a crescut cu 76 de cazuri.

Mai mult, din păcate statisticile arată că în continuare majoritatea victimelor violenței în familie sunt femei, soții agresate de soți sau partenerii lor de viață, tinere ucise de iubiți, fete umilite de tați, care preferă să fugă de acasă și să trăiască în case de tip familial decât să mai îndure abuzurile acestora.

Vă reamintim că ieri, 25 noiembrie, am sărbătorit Ziua Internațională pentru eliminarea violenței domestice. Victimele acestor abuzuri sunt îndemnate de polițiști să apeleze cu încredere 112, să obțină acel ordin de restricție care le poate salva viața, să iasă din relațiile toxice în care sunt și să apeleze la ajutor specializat.

H.D.