S-O AJUTĂM PE MELISA! - Încă o tânără din Maramureș se luptă cu boala

Cazurile tinerilor diagnosticați cu cancer cresc de la o zi la alta, fără să țină cont de vârstă. După povestea Mădălinei Breban, o altă tânără din județ a anunțat că se află într-o situație dificilă, fiind diagnosticată cu cancer în stadiul patru în partea abdominală.

S-O AJUTĂM PE MELISA! -  Încă o tânără din Maramureș se luptă cu boala

Cazurile tinerilor diagnosticați cu cancer cresc de la o zi la alta, fără să țină cont de vârstă. După povestea Mădălinei Breban, o altă tânără din județ a anunțat că se află într-o situație dificilă, fiind diagnosticată cu cancer în stadiul patru în partea abdominală.

Melisa Varga are 20 de ani și este studentă la Facultatea de Litere din Baia Mare. „Numele meu este Melisa Roxana Varga, am 20 de ani și în luna septembrie al acestui an am fost diagnosticată cu adenocarcinom mucinos sigmoidian prezentat în ocluzie intestinală în stadiul IV (metastază), carcinomatoză peritoneala (metastază) în care este afectat tot pelvisul și determinări secundare ovariene bilateral (metastază). A fost extras ovarul drept pe care se afla o tumoră de 10 cm”, a specificat tânăra în mesajul său.

Tânăra a început să se simtă rău de la mijlocul lunii septembrie, atunci când au apărut durerile abdominale, stările de greață, inclusiv voma.

„De la mijlocul lunii septembrie am avut stări de greață, dureri abdominale și vomă, iar într-o seară m-am prezentat la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, fiind diagnosticată cu ocluzie intestinală.

 A cerut să fie dusă în Cluj pentru operație

În urma stărilor avute, tânăra a cerut să să fie transportată de urgență în Cluj, pentru realizarea operației. Așa s-a și întâmplat. Melissa a fost dusă în Cluj și operată cu laser. „În timpul operației de colon care a fost realizată cu o tehnologie laser, s-a observat că praporul și ovarul drept erau afectate, cel din urmă fiind și extras. În urma efectuării intervenției pe colon medicii s-au decis să îmi fie aplicată stoma. Pentru cei care nu știu, o stoma este o deschizătură la nivelul peretelui abdominal prin care se elimină conținutul intestinal în afara organismului”,a povestit fata.

La o distanță de patru săptămâni de la intervenție, aceasta a optat pentru introducerea unei camere pentru a putea fi administrat mai ușor tratamentul citostatic. Apoi, în urma unui CT s-a constatat că boala a avansat, fiind afectat și ovarul stâng.

În luna noiembrie a avut loc prima ședință de tratament de chimioterapie, efectuată în Cluj.

 Tânăra apelează la bunăvoința oamenilor

La fel ca și Mădălina, Melisa are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Orice donație este binevenită, fiecare bănuț adunat poate înseamna șansa la viață pentru ea. „Apelez la bunăvoința voastră, deoarece urmează să fac anumite investigații și intervenții în alte tări, care implică o sumă mare de bani”, a spus tânăra.

În încheierea mesajului, tânăra se declară uimită și impresionată de mobilizarea oamenilor care n-au rămas indiferenți la povestea ei, și în același timp le mulțumește pentru gândurile bune.

„În încheierea acestei postări aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că sunteți alături de mine și că v-ați răpit câteva secunde din timpul vostru dând share la postarea cu povestea mea, care circulă acum în mediul online. Am rămas impresionată de faptul că există atâtea persoane minunate și chiar nu mă așteptam să se mobilizeze atâția oameni, iar pentru asta nu pot decât să vă mulțumesc din inimă!”, a spus tânăra.

Cei care vor s-o ajute pe Melisa Varga, pot livra banii în contul IBAN de la banca Raiffeisen: RO77 RZBR 0000 0600 2046 7559.

De asemenea, va fi deschisă și o pagină de facebook pentru cei care doresc să urmărească povestea fetei și să fie la curent cu starea ei de sănătate.

V.R.