RUGBY - Băimăreanul Paul Popoaia (CSM Știința) vrea să joace în echipa națională

Paul Popoaia este uan dintre speranțele rugby-ului din România.

RUGBY - Băimăreanul Paul Popoaia (CSM Știința) vrea să joace în echipa națională

Paul Popoaia (CSM Știința) a fost cel mai tânăr jucător din finala Cupei României la rugby, câștigată de băimăreni cu 35-19 (24-9) în fața echipei Steaua București.

Paul Popoaia a evoluat excelent și a marcat unul dintre eseurile echipei CSM Știința. Aflat la primul sezon la seniori, Paul a realizat eventul în acest an cu gruparea băimăreană, fiind pe teren și în finala SuperLigii disputată în compania echipei SCM Timișoara. Și în acel meci a înscris o încercare.

Paul Popoaia este născut în 29 mai 2000, la Pașcani. A început să joace rugby la vârsta de 12 ani, evoluând între 2012 și 2014 la CSȘ Pașcani, sub îndrumarea antrenorului Ioan Hău. Între 2014 și 2019 a jucat la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Baia Mare. Cu echipa băimăreană, condusă de antrenorii Răzvan Popovici și Mircea Taloș, a câștigat titlul de campion național la rugby Under 16. Apoi, cu formația U17 a devenit vicecampion național și a câștigat titlurile atât la Rugby 7, cât și la Rugby 10. Ultimul său titlu național la juniori a fost câștigat cu echipa U19. Paul a fost ales cel mai bun jucător junior din țară în 2018 și 2019.

În august 2019 a început să joace în SuperLiga de rugby, sub culorile echipei CSM Știința Baia Mare, cu care a realizat în acest an eventul.

Pe plan internațional, Paul Popoaia a participat la mai multe ediții ale campionatelor europene și mondiale cu diferite reprezentative de juniori ale României.

#Speră să facă pasul spre naționala mare

Paul Popoaia este unul dintre sportivii din SuperLiga de rugby care a progresat constant în ultimii ani și în acest moment „bate” la porțile naționalei de seniori.

„Eu sper că evoluțiile bune de la CSM Știința mă vor ajuta să joc și la națională. Cred că, în primul rând, trebuie să am meciuri în picioare la echipa de club, meciuri cu adversari de nivel ridicat ca să pot face față la nivelul echipei naționale. |mi doresc ca anul următor să fiu sănătos, să am meciuri bune cu Baia Mare și să îmi fac debutul pentru echipa națională”, a declarat Paul Popoaia pentru frr.ro.

Tânărul jucător al echipei CSM Știința spune că unitatea grupului a fost cheia succesului în acest an pentru echipa băimăreană.

„|n primul rând, vreau să le mulțumesc antrenorilor pentru încrederea acordată de a mă trimite în teren într-un meci cu miză. Apoi, aș vrea să le mulțumesc și colegilor mei, care m-au ajutat foarte mult să îmi scot în evidență calitățile și să înscriu aceste eseuri care mi-au dat mai multă încredere în mine.

A fost un sezon foarte greu, după părerea mea, cu o pauză foarte mare în care am stat departe de teren, de rugby. Dar asta nu ne-a oprit să ne antrenăm acasă, individual, fiecare după posibilități. Dupa ce ne-am reunit, ne-am reluat antrenamentele și am muncit din greu împreună pentru a cuceri aceste două trofee și zic că roadele muncii și ale seriozității noastre se văd acum, după încheierea acestui sezon.

Este foarte greu să îți păstrezi titlul de campioană, este o presiune mare, dar atunci când o echipă este ca o familie, unită și muncește foarte mult, nimeni și nimic nu îi poate sta în cale. Așadar, munca și seriozitatea reprezintă cheia succesului”, a mai declarat Paul Popoaia, pentru site-ul oficial al Federației Române de Rugby.

M. S.

foto Razvan Pasarica/SPORT PICTURES