RONA DE SUS - Țigări de 94.000 de lei depistate din greșeală

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 8.000 pachete țigări, în valoare de 94.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

RONA DE SUS - Țigări de 94.000 de lei depistate din greșeală

În data de 5 decembrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.  Cu această ocazie polițiștii de frontieră au descoperit abandonate, în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Rona de Sus, opt colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări.

„În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului. În continuare s-a luat măsura transportării coletelor cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.990 pachete, de proveniență Republica Moldova, în valoare de peste 94.000 lei.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și efectuează verificări specifice în vederea documentării întregii activități infracționale”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmației. 

H.D.