ROMANIA - Revine taxa auto pentru mașini

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că în România va fi introdusă o nouă taxă auto, menită să scadă nivelul de poluare, însă nu se știe când anume va fi implementată.

ROMANIA - Revine taxa auto pentru mașini

Tanczos Barna a spus doar că nu se dorește a se ajunge în situația de a avea o taxă ilegală. „Taxele auto, de poluare, implementate în anii trecuți, au eșuat din cauza neregulilor legale, a precizat ministrul, potrivit jurnaliștilor de la Gandul.

„Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate exemplele pozitive din UE. Numai aşa nu vom ajunge în situaţia de a avea o taxă ilegală. În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă. Restul, de 24, au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă. Sau din grupul de 24 care taxează poluarea”, a spus ministrul la Antena 3. 

Trebuie spus că in Planul National de Relansare si Rezilienta se voebește despre o "taxare ecologica pentru vehiculele poluante". Vă reamintim că în 2007 a apărut controversata taxă auto care a dat peste cap viețile șoferilor. 

H.D.