ROMÂNIA, LOCUL 12 - Croația, în careul de ași la Campionatul European

Se cunosc semifinalistele Campionatului European de handbal feminin.

ROMÂNIA, LOCUL 12 - Croația, în careul de ași la Campionatul European

Croația, marea surpriză a Campionatului European, s-a calificat în semifinale după ce a învins aseară Germania cu 23-20 și are tot dreptul să viseze la o medalie. Cu o echipă improvizată, din cauza infectărilor cu Covid-19 din lotul campioanei Podravka Koprivnica, croatele au luptat în fiecare meci până la final.

Tot în careul de ași s-a calificat și Norvegia, o formație care a defilat în meciurile disputate până acum la EHF Euro 2020. Ultima victimă a formației nordice a fost Ungaria, pe care a învins-o cu 32-21. Norvegia este considerată în acest moment principala favorită la cucerirea titlului.

Franța este de asemenea prezentă în semifinale, 31-25 în ultimul meci jucat fața Suediei, acolo unde a ajuns și Danemarca. Gazda competiției a reușit această performanță după victoria categorică obținută în fața Rusiei, 30-23.

România, singura echipă care nu a obținut niciun punct în grupele principale, încheie turneul pe locul 12, din 16 participante, cea mai slabă performanță de când competiția este organizată în actualul format.

Programul ultimelor partide de la EHF Euro 2020

- vineri, 18 decembrie

  • meci pentru locul 5: Rusia - Olanda (ora 16.30);
  • semifinala 1: Franța - Croația (ora 19);
  • semifinala 2: Norvegia - Danemarca (ora 21.30);

- duminică, 20 decembrie

  • finala mică (ora 16.30);
  • finala mare (ora 19).

M. S.