RISC MAJOR: Persoanele cu prediabet, risc major să facă diabet de tip 2

Persoanele cu prediabet au șanse de 50% să dezvolte diabetul de tip 2, spun cercetătorii, care arată că prin simpla modificare a stilului de viață, acest risc se reduce simțitor.

RISC MAJOR: Persoanele cu prediabet, risc major să facă diabet de tip 2
Diabetul de tip 2

Persoanele cu prediabet trebuie să-și chimbe stilul de viață, pentru a evita îmbolnăvirea de diabet de tip 2, boală care va crește riscul unor afecțiuni cardio-vasculare ori ale rinichilor.

Diabetul de tip 2 apare atunci când zahărul din sânge este prea mare. Glicemia (glucoza) crește atunci când mâncați. Insulina chimică mesageră este eliberată de pancreas pentru a vă ajuta să obțineți glucoza din sânge în celule, unde este utilizată pentru energie.

Diabetul de tip 2 apare atunci când celulele tale devin rezistente la insulină sau când pancreasul nu poate produce suficientă insulină pentru a ține pasul cu cererea. Dacă aveți prediabet, zahărul din sânge este mai mare decât în ​​mod normal, dar nu la nivel de diabet. Probabil că aveți deja o anumită rezistență la insulină sau pancreasul începe să se lupte cu producția de insulină.

Care sunt avertismentele

De obicei, nu există semne sau simptome ale prediabetului care să servească drept avertizare timpurie. Rareori, persoanele cu prediabet pot dezvolta o piele întunecată la subsuori sau la ceafă, uneori cu etichete minuscule ale pielii. În afară de aceasta, semnele de avertizare sunt factorii dvs. de risc.

Dacă aveți acești factori de risc, ar trebui să vă verificați glicemia:

Persoane supraponderale

Mărimea taliei depășește 100 cm la bărbați sau peste 90 la femei. O talie mare înseamnă că aveți un tip de grăsime în burtă care crește rezistența la insulină

Antecedente familiale de diabet de tip 2 la un părinte, un frate sau o soră

Dieta dvs. include o mulțime de carne roșie și băuturi îndulcite cu zahăr

Lipsa de mișcare fizică

Persoanele de culoare, hispanice, asiatice sau indieni americani

Femeile care au fost diagnosticate cu o boală ovariană polichistică sau diabet gestațional

Apnee în somn

Fumatul

Dacă aveți o dimensiune mare a taliei, împreună cu hipertensiune arterială și niveluri anormale de colesterol, aveți o afecțiune numită sindrom metabolic, care duce adesea la diabet de tip 2. Dacă aveți oricare dintre aceste avertismente privind factorul de risc, ar trebui să vă testați glicemia. Chiar dacă nu aveți factori de risc, Asociația Americană a Diabetului spune că ar trebui să faceți testul până la vârsta de 45 de ani.

Prediabetul este diagnosticat cu mai multe analize de sânge. Două teste importante sunt glicemia în repaus alimentar și testul A1C, care vă oferă media zahărului din sânge în ultimele trei luni.

Care sunt modificările stilului de viață

Tratamentul și prevenirea prediabetului sunt aceleași modificări ale stilului de viață sănătos. Cele două lucruri mai importante de care aveți nevoie pentru a controla sunt greutatea și activitatea fizică. Dacă sunteți supraponderal, pierderea a 5-7 la sută din greutatea corporală poate ajuta la prevenirea prediabetului și a diabetului de tip 2.

Activitatea fizică ar trebui să includă obținerea a cel puțin 150 de minute de activitate aerobă moderată în fiecare săptămână. Un exemplu ar fi o plimbare rapidă de 30 de minute în majoritatea zilelor săptămânii.

Pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate, respectați o dietă sănătoasă care evită adăugarea de zahăr în băuturi și alimente și care conține proteine ​​slabe, cereale integrale, fructe proaspete și legume. Limitați caloriile și grăsimile.

Țineți sub control hipertensiunea arterială și colesterolul.

Nu fumați.