REVOLTA MEDICILOR DE FAMILIE - Cer demisia lui Nelu Tătaru

Medicii de familie au ajuns la capătul răbdării. Pe langă faptul că sunt colpeșiți de pacienții confirmați cu noul coronavirus, pe care trebuie să-i supravegheze la domiciliu, autoritățile îi amenință cu sancțiuni.

REVOLTA MEDICILOR DE FAMILIE - Cer demisia lui Nelu Tătaru
Medicii de familie țin să precizeze că ei nu beneficiază de niciun spor în condițiile pandemiei de coronavirus și mai mult decat atat, veniturile lor au scăzut din cauza cheltuielilor cu meterialele de protecție. 
”Alăturăm cererii de demitere a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și cererea de demitere a directoarei Direcției Relații cu Presa din Ministerul Sănătății, Oana Grigore.
Medicii de familie, asistentele din medicina familiei, alt personal din cabinetele de medicina familiei nu au beneficiat de nici un spor, stimulent de risc sau orice altă formă de recompensă pe perioada pandemiei COVID-19.
Veniturile medicilor de familie și cabinetelor de medicina familiei au scăzut în medie cu 30% în perioada pandemiei, așa cum reiese și din sondajul publicat de FNPMF în luna septembrie.
Comunicatul de presă emis astăzi de Ministerul Sănătății dezinformează opinia publică”, au precizat reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie din Romania. 
Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății a anunțat acordarea unu spor pentru condiții de muncă periculoase pentru angajații din sistemul sanitar. 
”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat două acte normative în urma cărora, pe durata starii de alerta, personalul din unitățile sanitare și serviciile de ambulanță publice beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase”, arată MS.
A.H.