RETROSPECTIVA 2020 - Liga Studenților „Pintea Viteazul”, proiecte și realizări

De 15 ani, Liga Studenților „Pintea Viteazul” are misiunea de a apăra, reprezenta și promova drepturile și interesele studenților din Baia Mare.

RETROSPECTIVA 2020 - Liga Studenților „Pintea Viteazul”, proiecte și realizări

De 15 ani, Liga Studenților „Pintea Viteazul” are misiunea de a apăra, reprezenta și promova drepturile și interesele studenților din Baia Mare.

„Anul 2020 a fost unul mai dificil având în vedere contextul pandemiei de SARS-COV 2, dar ne-am ambiționat și nu ne-am oprit din desfășurarea de activități, evenimente, proiecte și parteneriate pentru studenții Centrului Universitar Nord din Baia Mare și tinerilor din țară”, au precizat responsabilii ligii.

De asemenea, pe parcursul anului au organizat mai multe proiecte.

„Anul acesta ne-a întâmpinat cu titlul de ONG-ul anului 2019, titlu pentru care membrii organizației au muncit cu desăvârșire. Pe tot parcursul anului am organizat campania „LSPV te informează”, urmat de campania „Accent pe Drept” a ANOSR, prin care studenții au fost informați în legătură cu drepturile și obligațiile lor înainte de a începe sesiunea. Tot la începutul anului, a avut loc în sediu organizației „Cursul de prim ajutor” unde participanții au avut ocazia să învețe utilizarea anumitor tehnici importante de salvare a vieții până la sosirea organelor competente. Acest curs a fost organizat de voluntarii de la Crucea Roșie Maramureș”, au specificat aceștia.

Printre altele ei au sprijinit și Camera de Comerț și Industrie Maramureș în vederea organizării expoziției „Nunta de la A la Z”. Un alt eveniment important al anului 2020 a fost festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa pentru Academician Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

„LSPV a organizat Greatest Party Before, după care a avut loc Gala Profesorului Bologna, un proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studentești din România (ANOSR), sesiunea de formare fiind la Baia Mare, unde șase membri ai organizației au primit titlul de Student Evaluator și au avut ocazia de a evalua cei mai tari profi nominalizați în cadrul acestui proiect”, au preciat responsabilii ligii.

A urmat apoi Evaluarea Cadrelor Didactice în Centrul Universitar Nord din Baia Mare, apoi evenimentul Gala Aniversară ASUS, sărbătorind cei 19 ani de reprezentare studențească, proiectul Nord Universitar, proiect prin intermediul căruia se vizitează liceele din Maramureș și județele vecine pentru a le prezenta oferta educațională a CUNBM.

Seară Erasmus, Gala LSPV, Quick Quiz

Alte proiecte organizate de LSPV în anul precendet au fost „Seară Erasmus”, unde s-au reunit mai mulți studenți, a urmat apoi Gala LSPV 15, apoi a avut loc o nouă ediție a XGEN Conference, proiect organizat de un grup format din profesori și studenți.

Fiind un an pandemic multe dintre proiecte au fost mutate în mediul online.

„În acest an am fost nevoiți să mutăm proiectul Nord Universitar în mediul online, așadar, prin intermediul acestuia, am promovat și prezentat oferta educațională a Centrului Universitar Nord din Baia Mare pe social media”, au spus reprezentanții ligii.

Au fost parteneri și în cadrul proiectului MândrIE Maramureșeană, un eveniment dedicat transmiterii, asimilării și valorificării culturii maramureșene în vederea păstrării tradițiilor și obiceiurilor, și tot anul trecut a avut loc prima ediție a concursului Quick Quiz, concurs marca LSPV, un concurs cu întrebări de cultură generală.

În concluzie, cu sau fără pandemie, anul 2020 a fost un an bun pentru LSPV, un an în care au organizat și s-au implicat în diverse poiecte ce țin de tineri/studenți, cadre didactice, facultate, iar dorința ligii pentru anul 2020 e să fie pe același trend ascendent pentru că „orice e posibil”.

V.R.