RESTRICȚII SĂRBĂTORI- Românii din Italia nu mai pot călători

Pandemia de coronavirus strică planurile de sărbători ale populației din Italia, inclusiv a românilor plecați la muncă în străinătate. Italia a anunțat restricții dure de sărbătorile de iarnă, relatează Agerpres.

RESTRICȚII SĂRBĂTORI- Românii din Italia nu mai pot călători

Reuniunile de familie sau petrecerea sărbătorilor de iarnă în case de vacanță nu vor mai fi posbile de Crăciun și Anul Nou.  Astfel, guvernul italian a decis să interzică deplasările între regiuni începând cu 21 decembrie. Restricțiile rămân în vigoare până anul viitor, în 6 ianuarie.

În aceste condiții, cetăţenii nu vor putea să călătorească spre locuinţele lor de vacanţă de pe litoral sau de la munte. De Crăciun și Anul Nou populația trebuie să se aștepte la măsuri mai dure, pentru că nu vor fi permise deplasările la alte familii. Fiecare este sfătuit să rămână acasă.

În prezent, în Italia există un lockdown parţial, cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă, dacă este posibil. Până acum, totuşi, cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

A.H.