RESTRICȚII COVID - În Baia Mare se închid mall-urile în week-end

În municipiul Baia Mare se vor aplica, începând cu acest weekend, o serie de măsuri restrictive. Începând cu acest sfarșit de săptămană, în Baia Mare vor fi închise mall-urile. Vor funcționa doar supermarket-urile și farmaciile din cadrul lor.

RESTRICȚII COVID - În Baia Mare se închid mall-urile în week-end
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca toate mall-urile din Baia Mare să fie închise în zilele de sambătă și duminică. Excepție fac farmaciile și supermarket-urile din cadrul lor. 
”Centrele comerciale din municipiul Baia Mare (VIVO MALL, VALUE CENTER și AUSHOPPING) își vor suspenda activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția Hypermarket Cora, Hypermarket Carrefour și Hypermarket Auchan. Vor putea comercializa în sistem catering/”take-away” agenții economici din cadrul acestor centre, care prepară hrană și comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice (zona fast food).
Farmaciile din cadrul celor trei centre comerciale băimărene vor rămâne deschise în zilele de sâmbătă și duminică. O altă măsură prevede limitarea în municipiul Baia Mare, pentru o perioadă de 14 zile, programul de lucru cu publicul a magazinelor/agenților economici/operatorilor economici, care comercializează bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 8.00-22.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburanți. Programul de lucru în instituțiile publice va fi adaptat în schimburi, prin reducerea numărului de angajați în fiecare birou, prin telemuncă - primirea și transmiterea documentelor prin email, poștă sau curierat; fiecare conducător de instituție va evalua activitatea și va dispune măsurile necesare. Pentru a evita aglomerarea de persoane va fi modificat programul mijloacelor de transport în comun, pentru o perioadă de 14 zile în zona metropolitană și în municipiul Baia Mare”, au precizat autoritățile.
Tot azi s-a decis, având în vedere valoarea ratei de incidență peste limita de alertă în județul Maramureș, instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice deschise din județ, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice. Apoi, administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații.
Tot de azi în Maramureș s-a interzis activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice.