REGULI NOI - Test obligatoriu COVID dacă vii în Romania din Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat azi, 3 decembrie, lista statelor pentru care se cere carantină la intoarcerea în Romania.

REGULI NOI - Test obligatoriu COVID dacă vii în Romania din Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noua listă a țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiolgic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în Romania din acestea. De maine, 4 ianuarie, ora 19.00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/catre Romania pentru toate aeroporturile din Romania.

Cu precizarea că toate persoanele care sosesc din Regat au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.

Există și excepții de la această regulă și anume șoferii de mașini transport marfă cu o capacitate mai mare de 2,4 tone, șoferii autovehiculelor de transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaun, inclusiv locul șoferului, piloții de aeronave și personalul navigant sau persoanele aflate in tranzit, dacă părăsesc Romania în cel mult 24 de ore de la data intrării în țară, respectiv membrii misiunilor diplomatice, precum și membrii familiilor acestora.

A.H.