REALITATE - Telefonul și facebook-ul te pot ucide

Că suntem dependenți de telefon și rețele sociale nu mai e o noutate pentru nimeni. Doar că în goana aceasta după un like de la persoane necunoscute uităm de multe ori de regulile de siguranță și ne punem viața în pericol.

REALITATE - Telefonul și facebook-ul te pot ucide

În 17 noiembrie, polițiștii de prevenire împreună cu cei de la Biroul Siguranța Școlară și Poliția Transporturi Feroviare, s-au întâlnit cu cetățenii din gara CFR Baia Mare unde, pe lângă verificarea declarațiilor pe proprie răspundere privind deplasările cu trenul, i-au informat pe aceștia cu privire la măsurile preventive de care să țină cont atunci când călătoresc cu trenul sau se află în zonele adiacente.

„Cu toate că în județul nostru nu există rețea electrică, polițiștii de prevenire, au considerat oportun să stea de vorbă cu tinerii călători despre riscurile escaladării trenurilor  care circulă pe rețea electrică, de dragul unui like, pentru că deplasările cu trenul nu se fac doar pe raza județului. Totodată le-au vorbit și despre accidentele  provocate de neatenția survenită utilizării excesive a telefoanelor mobile și a căștilor în zonele liniilor de cale ferată.  Polițiștii, respectând măsurile în vigoare de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, au distribuit cetățenilor fluturași care conțin informații despre campanie și un cod QR prin a cărui scanare ești direcționat spre un spot video sugestiv, privind consecințele selfie-urilor realizate pe acoperișul trenurilor.


Acţiunea de ieri face parte din Campania naţională SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!, care are ca scop informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente”, precizează IPJ Maramureș.

H.D.