REALITATE - Alcoolul face ravagii printre șoferii din Maramureș

Că ne place să recunoaștem sau nu, alcoolul este o problemă pentru mulți dintre șoferii din Maramureș. Zilnic polițiștii rutieri depistează în trafic persoane care emană halenă alcoolică la volan. Mai grav este că unii refuză testarea cu aparatul alcooltest.

REALITATE - Alcoolul face ravagii printre șoferii din Maramureș

Poliţiştii din Târgu Lăpuș au oprit zilele acestea pentru control un autoturism condus pe strada Liviu Rebreanu din oraş. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 39 de ani din Băiuț. La testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost de de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orăşenesc Târgu Lăpuş, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Apoi, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Leordina şi Săliştea de Sus au oprit pentru control două autoturisme care erau conduse de către doi tineri de 24 respectiv 27 de ani. Ambii emanau halenă alcoolică, motiv pentru care li s-a solicitat să efectueze o testare cu aparatul etilotest, dar aceştia au refuzat, fapt pentru care au fost conduşi la spital în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge. Polițiștii maramureșeni spun că în toate cazurile cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.