REACȚIE - Elevii condamnă decizia de suspendare a cursurilor la nivelul întregii țări

Președintele Klaus Iohannis a anunțat implementarea unor noi măsuri de siguranță, mai stricte, în urma creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

REACȚIE - Elevii condamnă decizia de suspendare a cursurilor la nivelul întregii țări

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă decizia privind închiderea tuturor unităților de învățământ din țară și solicită ca acolo unde rata incidenței este mai mică de 3/1000 de locuitori, cursurile să se desfășoare fizic.

Reprezentanții elevilor  consideră că această măsură nu prezintă o necesitate în localitățile unde incidența de COVID-19 este mai mică decât 3/1000 de locuitori. Mai mult, este obligatoriu ca școlile din aceste zone, unde numărul de cazuri este scăzut, orele de curs să fie realizate în mod tradițional.

De asemenea, aceștia mai precizează faptul că în zonele izolate, din mediul rural spre exemplu, decizia de a muta cursurile în online va duce implicit la creșterea ratei abandonului școlar, întrucât infrastructura necesară învățământului la distanță nu există.

"Menționăm faptul că nici la momentul actual dispozitivele conectate la internet, destinate elevilor cu posibilități materiale reduse, nu au ajuns la aceștia, din cele 900.000 de dispozitive, fiind livrate câteva mii. Ministerul Educației și Cercetării trebuie să ia măsuri de urgență și să nu mai tergiverseze accesul la educație, un drept fundamental, garantat de Constituție.

Pe această cale, asociațiile de elevi din țară și... solicită ferm autorităților să permită desfășurarea în format fizic a orelor de curs, acolo unde numărul de cazuri permite acest lucru și să asigure de urgență infrastuctura necesară", declară reprezentanții asociațiilor elevilor din România.