RAR - “Alergiile” la alimente posibil simptom de COVID-19

Odată cu Postul Crăciunului, medicii de familie atrag atenția maramureșenilor să fie atenți la eventualele probleme de sănătate care apar în această perioadă și să ia în considerare și o posibilă infecție cu COVID-19, chiar dacă nu vorbim de simptomele clasice.

RAR - “Alergiile” la alimente posibil simptom de COVID-19

Infecția cu SARS-CoV-2 poate să aibă și manifestări digestive sau chiar cutanate. “Fiind perioadă de post trebuie să fim atenți nu numai la post dar și la eventuale semne de boală. Este posibil în această perioadă să apară tot felul de probleme de sănătate. Dacă apar manifestări ca de exemplu vărsături trebuie să ne gandim și la altceva.

Lumea știe prea puțin, dar există și o serie de manifestări cutanate sau tegumentare ale infecției cu COVID-19. Poate noi ne gândim că am făcut o alergie la mâncarea pe care am consumat-o, dar de fappt să fie semn de COVID. Atunci, când ni se pare că ceva nu este în regulă, cel mai bun lucru este să ai un aliat de nădejde: medicul de familie cu care să iei legătura”, a declarat Gheorghe Lascu, președintele Asociației Medicilor de Familie Maramureș.

 

A.H.