RĂMÂNE DOAR DANEMARCA - Campionatul European de handbal feminin nu se joacă în Norvegia!

Foarte probabil, Campionatul European de handbal feminin va fi găzduit de o singură țară.

RĂMÂNE DOAR DANEMARCA - Campionatul European de handbal feminin  nu se joacă în Norvegia!

Campionatul European de handbal feminin 2020 ar fi trebuit să se desfășoare, în perioada 3-20 decembrie, în Norvegia și Danemarca. Așa cum era de așteptat, autoritățile norvegiene, foarte stricte în ceea ce privește gestionarea pandemiei de coronavirus, au anunțat că Norvegia nu poate găzdui competiția.

"Pe baza evaluărilor amănunțite ale autorităților sanitare norvegiene, precum și a cerințelor și dorințelor clare ale autorităților politice, este clar că Norvegia nu poate fi organizatorul Campionatului European de handbal pentru femei din decembrie.

În ultimele zile, a avut loc o activitate de întâlnire între reprezentanții Federației Europeane de Handbal (EHF), Federației Norvegiane de Handbal (NHF) și Federației Daneze de Handbal (DHF), cu scopul de a găsi o modalitate alternativă de a organiza campionatul. Părțile lucrează acum împreună pentru a se asigura că Danemarca va găzdui întregul turneu", scrie handball.no.

România va juca la CE în Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Meciurile ar fi urmat să se joace la Trondheim (Norvegia). Tot Norvegia ar fi trebuit să găzduiască și partidele din Grupa C, din care fac parte Olanda, Ungaria, Serbia și Croația. Cel mai probabil, ambele grupe vor juca în Danemarca, la Kolding.

M. S.