PURTAȚI MASCĂ! - Biden roagă americanii să se protejeze

Purtarea măştii „nu este o declaraţie politică”, a afirmat luni preşedintele SUA, Joe Biden, care şi-a rugat compatrioţii să se protejeze pe ei înşişi şi să-i protejeze şi pe ceilalţi în faţa epidemiei de COVID-19, transmit AFP şi dpa, relatează Agerpres.

PURTAȚI MASCĂ! - Biden roagă americanii să se protejeze

Purtarea măştii „nu este o declaraţie politică”, a afirmat luni preşedintele SUA, Joe Biden, care şi-a rugat compatrioţii să se protejeze pe ei înşişi şi să-i protejeze şi pe ceilalţi în faţa epidemiei de COVID-19, transmit AFP şi DPA, relatează Agerpres.

”Vă implor, purtaţi mască. Faceţi-o pentru voi, faceţi-o pentru vecinul vostru. O mască nu este o declaraţie politică, ci un mod bun de a începe să unim această ţară”, a spus Biden într-o alocuţiune la Wilmington, în statul Delaware.

Acesta spune că „scopul măştii nu este să vă facă viaţa mai puţin confortabilă sau să vă răpească ceva”, ci, dimpotrivă, ”să revenim la normalitate cât mai rapid posibil, iar măştile sunt cruciale în a reuşi', a spus el.

Biden a anunţat crearea unui comitet consultativ, compus din oameni de ştiinţă şi experţi în sănătate publică, pentru a încerca să oprească epidemia de COVID-19 în SUA.

Preşedintele mai spune că „un vaccin fiabil nu va fi distribuit în masă mai devreme de câteva luni”, relatează Agerpres.