PROTEST - Sanitas Maramureș iese astăzi în stradă

Astăzi vor avea loc primele acțiuni de protest din acest an în Maramureș. |n plină pandemie de coronavirus, tocmai cadrele din sistemul sanitar și cel de asistență socială sunt cele care vor ieși în stradă și își vor face auzite doleanțele în fața Prefecturii Maramureș.

PROTEST - Sanitas Maramureș iese astăzi în stradă

Acțiunea de protest organizată de Sanitas Maramureș, este programată pentru ora 12.00 și va dura o oră. La pichetare vor participa aproximativ 100 de persoane, iar deja sindicaliștii din Sighet și-au anunțat participarea.

„Sanitas Sighet va participa marți, 12 ianuarie, la protest în fața Prefecturii Baia Mare la fel ca în toate județele din țară. Schimbarea nu se întâmplă dacă tăcem”, a precizat conducerea Sanitas Sighet. De asemenea, cu oaceastă ocazie, conducerea Sanitas Maramureș va solicita și convocarea unie comisii de dialog social în cadrul Prefecturii Maramureș.

Protestele Sanitas nu se opresc aici. La nivel național vor fi organizate pichetări ale sediilor Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Finanțelor Publice, Guvernului și Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

A.H.