PROPUNERE - Suspendarea firmelor care nu respectă regulile stabilite în pandemie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) propune, printr-o hotărâre adoptată la finalul săptămânii, ca firmele care nu respectă regulile stabilite în contextul epidemiologic actual să fie sancționate, pe lângă amendă, și cu suspendarea temporară a activității, conform avocatnet.ro

PROPUNERE - Suspendarea firmelor care nu respectă regulile stabilite în pandemie

Despre această posibilă sancțiune suplimentară aplicată firmelor ce nu respectă măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19, prim-ministrul Florin Cîțu declara, la finalul ședinței Guvernului de miercuri, că e absolut necesară, în condițiile în care măsurile luate în contextul actual nu prea se respectă.

“Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici. Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Această propunere vine exact după aceste observații pe care le-am avut în ultima perioadă: un act normativ care să reglementeze această situație, cu suspendarea activității pe perioadă determinată”, a subliniat premierul.

Măsura prezentată mai sus nu se aplică acum. Ea trebuie cuprinsă într-un act normativ ce trebuie adoptat de autoritățile abilitate și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 C.S.