PROMISIUNI - Maramureșul va fi plin de drumuri expres

Maramureșenii vor ajunge la Jibou pe un drum expres. Nu știm când va fi gata, dar intenția autorităților pentru a face acest drum există.

PROMISIUNI - Maramureșul va fi plin de drumuri expres

Recent a avut loc o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, în cadrul căreia s-a discutat despre  implementarea proiectului drumul expres Baia Mare – Jibou. Consiliul Județean recunoaște că totodată s-au stabilit pașii care trebuie urmați astfel încât întreaga  documentație necesară pentru atragerea de fonduri europene și implementarea acestui proiect să fie respectați și urmați de cele două consilii județene.

Administrația județeană spune că având în vedere că Guvernul României dă posibilitatea autorităților județene să aplice pe astfel de proiecte, cei doi președinți au convenit ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de aproximativ 4 milioane de euro.

 Președintele Consiliului Județean Sălaj  a punctat că odată implementat acest proiect cei care vor avea de câștigat vor fi locuitorii din cele două județe, iar dezvoltarea zonei de nord-vest a României se poate face doar pe baza unor astfel de parteneriate.

 

Al Maramureșului președinte de CJ, Ionel Bogdan, a subliniat: ”Ne dorim să avem un nod de legătură la Autostrada Transilvaniei. Acest lucru se poate transforma în realitate. Vom depune o cerere de finanțare pentru a fi cuprinși, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu suma de 350 de milioane de euro. Însă înainte va trebui să întocmim studiul de fezabilitate pentru a fi cu întreaga documentație pregătită. Urmează ca proiectele să fie dezbătute și aprobate de către consilierii județeni din Maramureș și respectiv Sălaj”.

 Vă reamintim că recent auy avut loc discuții legate de implementarea drumului expres Baia Mare-Satu Mare. 

H.D.