PROBLEME MARI - Maramuresul Istoric lasat fara loc de depozitare a gunoiului

Printr-o sentință judecătorească din 17.12.2020, Tribunalul Maramureș a anulat Hotărârea Comitetului Județean pentru situații de Urgențe, Nr.33, hotarare prin care se permitea depozitarea gunoiului menajer la Teplita pana in 15 februarie anul viitor.

PROBLEME MARI - Maramuresul Istoric lasat fara loc de depozitare a gunoiului
"Prin aceasta Hotărâre se permitea depozitarea de deșeuri până pe 15 Februarie (2021) pe platforma de stocare de la Sighetul Marmației (zona Teplita). Este o situație care afectează tot Maramureșul istoric, din păcate. Pentru găsirea unei soluții, firmele care operează pe zonă, au fost obligate sa sisteze preluarea de gunoi menajer.  Calitatea de fost C.J MM la primul mandat 2016-2020 am cerut sesizarea DNA in privinta SMID Farcasa. Nu s-a dorit acest lucru. Responsabilii trebuie să răspundă", spune fostul consilier judetean Nicolae Misulec. 
Am cerut un punct de vedere oficial Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. CJSU ne a transmis că decizia Tribunalului Maramureș nu este definitivă, iar CJSU va depune întâmpinare . Practic procesul va continua.
"Este o situație care afectează tot Maramureșul istoric, din păcate. Pentru găsirea unei soluții, firmele care operează pe zonă, au fost obligate sa sisteze preluarea de gunoi menajer până vor identifica soluția potrivită. Deși în localitatea Poienile de sub Munte ne confruntăm cu multe probleme pe tema această, vă rog să fiți înțelegători, nu scoateți, tomberoanele (pubelele) pe drum până nu venim cu un comunicat clar.
Primaria Poienile de sub Munte o să poziționeze containere mari în mai multe zone temporar. Incercăm să venim în ajutor prin ce dispunem. Facem apel la înțelegere pentru a trece peste acest eveniment neplăcut care se petrece în preajma sărbătorilor", spune primarul din Poienile de sub Munte, Alexa Chifa.
H.D