PRIORITĂȚILE NOULUI MINISTRU - Sorin Cîmpeanu a oferit detalii despre redeschiderea școlilor

Școlile vor fi redeschise anul viitor, dar nu se cunoaște exact când.

PRIORITĂȚILE NOULUI MINISTRU - Sorin Cîmpeanu a oferit detalii despre redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației și Cercetării, a anunțat că redeschiderea unităților de învățământ reprezintă o urgență a mandatului său. Acesta a precizat că, în primă fază, ar putea reveni în bănci elevii de grădiniță și cei din ciclul primar.

“În Educație pot spune că avem o serie de urgențe. Urgențe care țin în primul rând de modul în care vom reuși să deschidem școlile cât mai repede posibil din perspectiva epidemiologică, începând fie și gradual cu grădinițele și învățământul primar, continuând cu învățământul gimnazial, liceal și universitar. Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru.

Trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state, trebuie să ne consultăm cu cei care au competență să se pronunțe asupra perspectivei epidemiologice și toate acestea din dorința de a redeschide cât mai curând școlile. Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru adevarul.ro.

M. S.