PRIORITATE - Serviciu de Evidență a Populației la Ruscova

Noi proiecte pentru Ruscova.

PRIORITATE - Serviciu de Evidență a Populației la Ruscova

Aflat la cel de-al patrulea mandat de primar, Ioan Turcsin dă dovadă de implicare în activitățile edilitare menite a dezvolta comuna.

“Vreau să le mulțumesc celor care mi-au dat în continuare girul lor. Va fi un nou mandat în care, alături consătenii mei, voi face în așa fel încât bunăstarea  comunei să crească și mai mult”, a spus Ioan Turcsin. 

La CNI a fost depus un proiect ce vizează modernizarea a 18 drumuri comunale. Au mai fost depuse două proiecte, tot la CNI, pentru reabilitarea a două poduri de peste Valea Ruscovei. Căminul cultural va fi reabilitat cu fonduri europene. Au fost finalizate lucrările la rețeaua de canalizare, care are o lungime de 17 km. Urmează și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă. Conductele metalice vechi vor fi înlocuite cu conducte noi de polietilenă. Se vor asfalta și drumurile de acces spre proprietățile private. Pentru îmbunătățirea alimentării cu apă se vor amenaja încă două fronturi de captare și se vor achiziționa  două stații de tratare a apei. Vor mai fi achiziționate și două generatoare de curent. Urmează ca școala din zona “Oblaz” să fie reabilitată. 

“Prioritară pentru noi este înființarea Serviciului de Evidență a Populației. Am făcut deja demersurile necesare și sperăm ca anul viitor  să devină funcțional”, a spus Ioan Turcsin.

Se va moderniza și extinde rețeaua de iluminat public. Vor fi achiziționate pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Urmeză modernizarea sediului primăriei. În cadrul unui program de digitalizare, în viitor taxele și impozitele se vor putea plăti online. Se lucrează la Registrul electronic stradal. “În cadrul acestui registru vom avea o situație exactă a străzilor și a imobilelor. Putând fi accesat cu ușurință va fi de un real ajutor pentru activitățile specifice derulate de către Pompieri, Ambulanță, SMURD, Salvamont. Se va putea interveni cu precizie în cazul unor situații de urgență”, a spus Ioan Turcsin.

L. S.