PREMIERĂ – Un borșean a fost convocat la naționala de futsal a României

Selecționerul Robert Lupu a convocat 15 jucători în lotul primei reprezentative de futsal a României care efectuează, în perioada 29 octombrie-8 noiembrie, un cantonament la București.

PREMIERĂ – Un borșean a fost convocat la naționala de futsal a României

Din lotul anunțat de selecționerul Robert Lupu, trei jucători se află la prima convocare. Este vorba despre „italienii” Marc Norbert Solosi și Adrian Oanea și de Kedei Barna, de la FK Odorheiu Secuiesc.

Marc Norbert Solosi este un nume necunoscut pentru iubitorii sportului din Maramureș. Născut în Borșa, în 27 iunie 1994, a plecat împreună cu întreaga familie în Italia pe când avea doar opt ani.

Acolo a început să joace fotbal pe teren mare, după care a trecut la futsal și a evoluat până în această vară la o echipă de amatori din Olgiate Molgora, localitatea în care locuiește împreună cu părinții. Prestațiile lui nu au trecut neobservate și, în această vară, a semnat primul contract de fotbalist profesionist iar acum joacă la Mantova Calcio, echipă de Serie A, unul dintre cele mai puternice campionate de futsal din lume.

Marc Norbert Solosi nu are cetățenie italiană și nici nu intenționează să o solicite în viitor. După ce a terminat liceul, portarul originar din Borșa a urmat trei ani cursurile unei școli pentru meserii și a obținut calificarea de electrician, reușind astfel să-și ajute tatăl în activitatea pe care o desfășoară în Italia.

„Eram prin casă, făceam curat. Am auzit că am primit un mesaj. Când am văzut de la cine este și că sunt convocat la echipa națională, jur, mi-au dat lacrimile! Visul meu a devenit realitate. Sunt fericit și pentru Adrian Oanea, de la Elledi Fossano, și el chemat în premieră la naționala României. Ne cunoaștem foarte bine. Am jucat împotriva lui în Serie B. E un băiat foarte bun”, a declarat Marc Norbert Solosi, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

#România joăcă în preliminariile CE 2022

Naționala de futsal a României începe în curând campania de calificare la turneul final al Campionatului European din 2022, competiție care se va desfășura la Amsterdam și Groningen (Olanda), în perioada 19 ianuarie-6 februarie 2022.

„În preliminarii, România va juca în Grupa 4, alături de Bosnia și Herțegovina, Serbia și de învingătoarea partidei Anglia – Macedonia de Nord. Prima clasată din grupă se va califica la Euro 2022. De asemenea, șase din cele mai bine clasate echipe de pe locul secund în cele opt grupe vor disputa meciuri de baraj. Naționala României a fost prezentă la patru ediții ale turneului final al Campionatului European, în 2007, 2012, 2014 și 2018”, informează site-ul frf.ro.

Naționala de futsal a României se va reuni în București, în 29 octombrie, iar în zilele de 6 și 7 noiembrie, de la ora 19, va disputa două meciuri amicale în compania selecționatei similare a Franței.

Lotul României pentru cantonamentul din 29 octombrie-8 noiembrie:

Petrișor Toniță (Imperial WET Miercurea Ciuc), Marc Norbert Szollosi (Mantova Calcio, Italia) – Cristian Matei, Bogdan Covaci, Adrian Pânzaru (toți trei de la Imperial WET Miercurea Ciuc) Laszlo Szocs, Marinică Plugaru (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun (CS United Galați), Savio Valadares (AFC Kairat Almatî, Kazahstan), Felipe Oliveira (Jaen FS, Spania), Ique Ribeiro (O Parrulo Ferrol, Spania), Adrian Oanea (Elledi Fossano Futsal, Italia), Valentin Ilaș, Florin Matei (CFR Timișoara), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc).