POTOP ÎN CICÂRLĂU

Cetățenii din localitatea Cicârlău au ajuns la capătul puterilor din cauza inundației care după spusele lor, a pornit de la nerespectarea sarcinilor pe canal, care trebuiau să rămână active până când proprietarii de canal își duceau la bun sfârșit acțiunea de tubare

POTOP ÎN CICÂRLĂU

Cristina Roman a încercat prin puterile proprii să soluționeze această problemă, neavând însă sorți de izbândă:

“Este vorba de blocarea unui canal care preia apele fluviale de către un vecin aflat în aval. Acest lucru conform legilor apelor, nu se face. Poți să faci blocarea canalului în momentul în care ai realizat devierea apei. Atâta timp cât nu ai facut devierea și faci blocaj este clar ca cei din amonte se vor bloca. Ceea ce am și pățit de altfel. Am înaintat petiții la primărie, la Apele Romane, la Sanipid, la Prefectură. Primăria ne-a răspuns că vor rezolva situația însă nu s-a schimbat nimic.

Mă gândeam cu groază și frică că vine toamna și toată apa îmi va ajunge în curte. Așa a și fost.Toată curtea imi e mocirlă și drumul fiind la fel de inundat ,toată apa se strânge în fundația casei. Din mai până în ziua de astăzi, nu s-a întâmplat absolut nimic ! Promisuni din partea primăriei au fost multe însă nimic nu s-a concretizat iar apa tot în șanț a rămas” spune Cristina.

Mihai Sajerli, un alt locatar indignat de această situație ne-a afirmat următoarele :

“Vă mai aduc la cunoștiință că situația nu este plăcută pentru că apa blocată s-a înfiltrat prin pereții căminului de apă (puț, săpat la adâncime), aducand apă de ploaie, apă de canal neagră și urât mirositoare. Suntem o mână de oameni care am investit bani pentru a ne crea propriul confort (apă, gaz, electricitate, spații verzi, flori) chiar și drumul a fost făcut în primii ani tot pe cheltuiala noastră - primăria NU știa de nevoile zonei”, spune Mihai.

Locatarii din zonă au înaintat petiții către instituțiile aferente însă nici până în ziua de azi acest calvar nu a luat sfârșit.

B.N