POSTURI AMBULANȚĂ - Cele 1000 de posturi suplimentare, devin permanente

Cele 1000 de posturi suplimentare din cadrul serviciilor județene de ambulanță vor rămane permanente. Această măsură este necesară pentru a face față valului de pacienți Covid-19.

POSTURI AMBULANȚĂ - Cele 1000 de posturi suplimentare, devin permanente
Premierul Ludovic Orban a avut astăzi consultări cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România cu privire la gestionarea situației provocate de pandemia de COVID-19 și dificultățile cu care se confruntă serviciul medical, precizează Guvernul Romaniei, pe pagina sa oficială de Facebook.
Discuțiile s-au axat asupra modalităților de susținere a activității și de motivare a personalului medical din serviciul de ambulanță. Una dintre soluțiile asupra căreia s-a convenit se referă la permanentizarea celor 1000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanță, măsură ce va contribui la atragerea de personal medical. Premierul a subliniat că vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada stării de alertă și se caută o soluție legislativă pentru menținerea, pe perioadă nedeterminată, în sistemul de ambulanță a personalului medical angajat pe aceste posturi.
De asemenea, în urma discuțiilor s-a convenit că este necesară clarificarea legislației cu privire la acordarea stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei pe lună personalului medical implicat în îngrijirea pacienților COVID-19, astfel încât de acest drept să beneficieze și medicii și asistenții medicali din sistemul de ambulanță.
Dialogul dintre reprezentanții Guvernului și cei ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România s-a mai referit la necesitatea achiziției de noi ambulanțe, dar și de asigurare a unui nivel corect de salarizare pentru asistenții medicali din acest sistem.
Premierul Ludovic Orban a apreciat contribuția pe care personalul medical din cadrul serviciului de ambulanță o are în gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19 și a subliniat că este deschis continuării dialogului pentru găsirea cât mai rapidă a soluțiilor de natură să sprijire activitatea acestui serviciu de urgență.
La consultările de la Palatul Victoria au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.
A.H.