POSIBIL RATEU - Spitalul din Borșa ravnit de Consiliul Județean... din nou

Consiliul Județean Maramureș își dorește preluarea Spitalului de Recuperare Borșa. Nu este pentru prima dată cand administrația județeană încearcă să preia unitatea medicală.

POSIBIL RATEU - Spitalul din Borșa ravnit de Consiliul Județean... din nou

Spitalul de Recuperare Borșa este ravnit și de noua conducere a Consiliului Județean Maramureș. Nu este pentru prima dată cand este luată în discuție preluarea acestui spital, dar toate tentativele anterioare au eșuat.

”Am făcut demersuri la Ministerul Sănătății să preluăm Spitalul Borșa care aparține de Ministerul Sănătății și care ar avea un management mult mai bun dacă ar fi gestionat de Consiliul Județean Maramureș, pentru că astfel am putea să depunem un proiect european de finanțare. Deja am gândit oarecum o finanțare pentru acest proiect și am discutat inclusiv cu ministrul Fondurilor Europene. Vreau ca Spitalul din Borșa să devină cu adevărat un centru de recuperare pentru pacienți, atât din Maramureș, cât și din alte județe.

Spitalul Borșa a fost un spital reprezentativ pe zona de recuperare, însă astăzi dotările și starea bazelor de recuperare și a spitalului este destul de precară. Am discutat cu ministrul Sănătății să luăm spitalul la CJ și apoi să depunem un proiect de finanțare anul viitor, astfel încât în 2024 să facem un spital funcțional la standarde europene care să deservească întreaga zonă, nu doar județul Maramureș”, susțin oficialii CJ Maramureș.

A.H.