POLUARE - Gunoaie aruncate în Șomeșul Mare

Câteva imagini apărute zilele trecute în mediul online, prezintă situația neplăcută a Someșului Mare, de pe raza comunei Rodna, din județul Bistrița-Năsăud, conform Administrației Bazinală de Apă Someș-Tisa.

POLUARE - Gunoaie aruncate în Șomeșul Mare

Câteva imagini apărute zilele trecute în mediul online, prezintă situația neplăcută a Someșului Mare, de pe raza comunei Rodna, din județul Bistrița-Năsăud, conform Administrației Bazinală de Apă Someș-Tisa. În imagini se văd diverse deșeuri aruncate atât în apă, cât și pe mal.

Responsabilii administrației vin cu câteva precizări în ceea ce privește declarația primarului “Apele Române ar sări pe noi cu amenzi, dacă ne-am apuca de curățat Someșul acum... ”.

„Reamintim faptul că înlăturarea deșeurilor de pe malurile și din cursurile de apă este responsabilitatea primăriilor. Astfel, obligaţiile consiliilor locale şi ale primarilor sunt menționate în Ordonanța nr. 21/ 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, cu modificările și completările ulterioare prevăzute în Legea nr. 515/ 2002”, precizează aceștia.

De asemenea, reamintesc faptul că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția aparținătoare.

V.R.