POLIȚIA ANIMALELOR - Bătaie mare în Maramureș pe posturile scoase la concurs

În perioada de înscriere, au fost primite mai mult de 16 cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecţia animalelor. Cea mai mare concurenţă este pe posturile de agent de poliţie, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.

POLIȚIA ANIMALELOR - Bătaie mare în Maramureș pe posturile scoase la concurs

Asta la nivel național, însă și în județul Maramureș au fost foarte multe cereri depuse. Astfel, pentru cele patru posturi scoase la concurs pentru încadrare din sursă externă au fost depuse nu mai puțin de 122 de cereri de înscriere. Au fost depuse 107 cereri pentru posturile de agenți și 15 cereri pentru postul de ofițer. 

 Datele Poliției Române arată că peste 4.300 de cereri de înscriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecţia animalelor.

 „Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliţie scoase la concurs şi 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofiţer de poliţie. De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofiţer de poliţie cu specializarea medic veterinar. În această perioadă, se desfăşoară activitatea de validare a candidaturilor şi probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie 2021, să se desfăşoare proba scrisă”, arată Poliția Română.

H.D.