POLICLINICA 2 - Serviciu de gardă la domiciliu în Baia Mare

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare dorește să înființeze un serviciu de gardă la domiciliu penru pacienții internați în cadrul Policlinicii 2, de pe strada Progresului din Baia Mare.

POLICLINICA 2 - Serviciu de gardă la domiciliu în Baia Mare

În momentul de față, pacienții de acolo nu sunt supravegheați în permanență de un medic, dar acest lucru s-ar putea schimba în cel mai scurt timp. 

Avem un serviciu de recuperare medicală care ține de Spitalul Județean, dar este alocat în spațiul Policlinicii 2. Având în vedere că la recuperare medicală sunt foarte mulți bolnavi care au trecut prin Secția de Neurologie, Ortopedie, Cardiologie, COVID - pentru că este și recuperare pulmonară pentru COVID- acești pacienți au tot felul de patologii și atunci este nevoie uneori de prezența unui medic acolo. Dar noi nu avem acolo un medic de gardă în permanență.

Este posibilitatea înființării gărzii la domiciliu, care se plătește cu 40% din valoara unei gărzi obișnuite. Medicul este solicitat de la domiciliu și vine ori telefonic ori vine personal pentru a rezolva problema care se ivește. 

Când se decide în Consiliul Județean că poate deveni funcțională, în câteva zile putem să-i dăm drumulu. Totul e gata pentru că liniile de gardă se fac între medicii care lucrează acolo. Sunt patru medici care lucrează și vor face ei gardă la domciliu.

Și eu fac gardă la domiciliu de câțiva ani și vin de acasă la spital ori de câte ori este nevoie, sâmbătă, dumincă, noaptea, când este nevoie și sunt solicitat”, a explicat Vasile Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. 

A.H.