PODIUM ROMÂNESC - Cristina Laslo (CS Minaur), cele mai multe pase la Campionatul European

Federația Europeană de Handbal (EHF) oferă o mulțime de statistici de la Campionatul European, competiție care se desfășoară în Danemarca.

PODIUM ROMÂNESC - Cristina Laslo (CS Minaur), cele mai multe pase la Campionatul European

Cristina Laslo, jucătoarea echipei CS Minaur Baia Mare, este lider în clasamentul alcătuit pe baza numărului de pase date coechipierelor (624), în cele trei meciuri jucate până acum de fiecare formație în grupele preliminare ale Campionatului European de handbal feminin. Pe următoarele două locuri în această ierarhie se situează încă două românce. Este vorba de Cristina Neagu (CSM București, 615 pase) și Eliza Buceschi (Rapid București, 596 pase).

Cristina Laslo este handbalista din naționala României care a fost folosită cel mai mult de selecționerul Bogdan Burcea la acest turneu, având o medie de 54,3 minute jucate/meci. Ea a marcat până acum 11 goluri (trei cu Germania, șase cu Polonia și două cu Norvegia), din 15 aruncări (procentaj de reușită de 73%). Cristina Laslo a fost desemnată jucătoarea meciului România-Polonia 28-24 (11-15), în urma căruia, practic, tricolorele au obținut calificarea în faza a doua a competiției.

Conform statisticilor furnizate de EHF, cea mai puternică aruncare a handbalistei de la CS Minaur a măsurat 94 km/h, la cel mai rapid sprint a avut viteza de 25 km/h, iar cea mai înaltă săritură a Cristinei la acest Campionat European a măsurat 55 cm.

M. S.