PING-PONG - Cum obțin concediile medicale pacienții cu Covid-19

După ce medicii de familie au fost desemnați să se ocupe de pacienții cu Covid-19, care se pot tratat de acasă au apărut diverse probleme birocratice legate de concediile medicale.

PING-PONG - Cum obțin concediile medicale pacienții cu Covid-19

Odată ce medicii de familie au semnat actele adiționale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș pentru supravegherea de la domiciliu a pacienților confirmmați cu Covid-19, s-a modificat și procedura de acordare a concediilor medicale. Medicii de familie sunt cei care emit documentele pentru acești pacienți, spune conducerea casei de asigurări.

“Depinde de la situație la situație. Pacienții care sunt confirmați pozitiv și sunt în izolare la domiciliu, primesc concediul medical de la medicul de familie, în urma monitorizării zilnice, conform fișei de monitorizare. Pacientul care este internat, primește la externare de la medicul de specialitate și continuă medicul de familie pentru perioada înscrisă în scrisoarea medicală”, a declarat Carmen Prodan, președintele CAS Maramureș.

Pentru mai multă siguranță însă, halatele albe apelează adesea la explicații suplimentare din partea CAS Maramureș. Deocamdată, în județ nu s-au înregistrat situații în care bolnavii să reclame oficial că nu au reușit să-și obțină concediile medicale necesare.

“Noi nu am avut nicio reclamație pe acest segment. Sigur că medicii întreabă tot timpul, deși noi postăm informațiile și transmitem mail-urile cuvenite. Dar ei se simt mai siguri dacă pun întrebări. {i medicul-șef și colegii de la concedii medicale dau toate relațiile. Dar pacienți care să ridice probleme de acest fel, nu am avut”, a precizat Carmen Prodan.

A.H.