PIATRA NEAMȚ - Manifest pentru viață în capitală

Sindicaliștii Sanitas s-au aflat pentru a treia marți la rand în fața Guvernului pentru a protesta față de condițiile în care duc lupta împotriva coronavirusului.

PIATRA NEAMȚ - Manifest pentru viață în capitală

Mitingul de astăzi a fost unul în tăcere, desfășurat sub egida ”Manifest pentru viață”. Sindicaliștii Sanitas din mai multe județe din țară s-au adunat în fața Guvernului, pentru a le arăta guvernanților că așa nu se mai poate. Indiferența lor este plătită cu viața bolnavilor și a celor care încearcă să-i salveze. 

Ei au avut mai multe mesaje pentru guvernanți, și au venit cu pancarte pe care scria: ”Nu lăsați Sănătatea să moară”. Protestatarii au înălțat baloane negre către cer, în memoria celor care și-au pirdut viața în tragedia din Piatra Neamț, ”victime ale unui sistem de sănătate îmbolnăvit”.

”Federația SANITAS din România este solidară cu colegii noștri de la Spitalul Județean de Urgență Neamț care au trecut prin tragedia incendiului de la secția de ATI și care, într-un act firesc de responsabilitate profesională, au făcut tot ceea ce era posibil pentru salvarea pacienților.
În același timp, Federația SANITAS atrage atenția că situații similare pot avea loc oricând în alte instituții sanitare din România, cauze principale fiind lipsa echipamentelor medicale adecvate, infrastructura tehnică veche, care nu funcționează în parametri normali și suprasolicitarea personalului medical existent.
Constatăm încă odată, din păcate, că autoritățile acceptă să discute despre problemele reale și grave ale sistemului de sănătate numai atunci când au loc astfel de tragedii, iar după trecerea efectului emoțional, ”uită” de ele și nu își reevaluează prioritățile politice pentru acest domeniu”, au precizat reprezentanții Sanitas din Romania. 
A.H.