PETROVA - Au început proiectele de dezvoltare pentru anul 2021

Primarul Ion Petrovai a avut de lucru în primele zile ale anului 2021.

PETROVA - Au început proiectele de dezvoltare pentru anul 2021

La început de an, primarul Ioan Petrovai a primit “vizita” celor de la Garda de Mediu, Agenția de Mediu și Poliția Criminalistică din Sighet datorită unei sesizări că s-au găsit deșeuri depozitate ilegal pe teritoriul comunei. A fost vorba de o sesizare confirmată datorită blocajului în privința depozitării acestor deșeuri generat în întreg Maramureșul Istoric.

Ca urmare a controalelor efectuate, s-a pus în vedere ca terenul să fie readus la starea inițială iar deșeurile să fie transportate. Lucrul acesta s-a întâmplat luni. Deșeurile, care nu se aflau pe terenul primăriei, au fost încărcate și duse la Oradea, având în vedere faptul că erau rezultatul unor activități medicale.

După ce de sărbători, la Petrova s-au făcut două mici Viflaimuri, la cele două biserici, și micii colindători au primit două sute de pachete din partea unui Moș Crăciun al administrației locale, sărbătorile au continuat cu decență, ca într-un an pandemic într-o localitate ca Petrova, care a fost carantinată și care continuă și la această oră să aibă zero cazuri de Covid-19.

Primarul Ion Petrovai ne spune că-n comună continuă proiectele legate de drumuri, de dispensar și se elaborează o strategie de dezvoltare pentru anul în care s-a intrat.

„Se speră ca pandemia să devină subiect de discuție la timpul trecut după ce se va sfârși procesul de vaccinare și activitatea de dezvoltare economică a Petrovei să-și continue cursul firesc și benefic pentru locuitorii acestei comune cu o istorie fabuloasă, cu oameni de elită ai Maramureșului începutului de secol douăzeci pe care cei de astăzi îi învață și încearcă să-i egaleze”, ne-a spus, în încheiere, primarul.

M. I.