PERSONAL REDUS – Chin pentru medici și pacienți, la testele pentru Covid-19

O băimăreancă s-a prezentat luni, 26 octombrie la centrul de testare Covid-19, de pe strada Vasile Lucaciu, după ce a intrat în contact cu mai multe persoane testate pozitiv. După cum spune, femeia a mers să se testeze tocmai pentru că prezenta simptome de boală.

PERSONAL REDUS – Chin pentru medici și pacienți, la testele pentru Covid-19

„Prima dată m-a durut musculatura, n-am luat-o în seamă, apoi capul, la fel nu m-am gândit că poate fi ceva mai grav. Abia când mi-am pierdut simțurile (gust, miros) mi-am dat seama că ceva nu e bine și că trebuie să merg să fac un test”, povestește aceasta.

Nemulțumirea cea mai mare a femeii a fost că, ajunsă la spital pentru testare, a fost nevoită să stea în picioare, în frig și fără să aibă idee unde este rândul de așteptare. Și nu a stat puțin, a stat la coadă de la ora 13.30 până la ora 16.30,

„Am stat claie peste grămadă, fix ca și o turmă de oi. Nimeni nu știa unde este rândul. Iar când am întrebat portarul dacă are idee unde e, mi-a spus să mă duc să întreb oamenii. Nu acuz spitalul cu nimic, dar din punctul meu de vedere cred că se puteau organiza altfel lucrurile, astfel încât să se ignore situația asta epuizantă. Puteau să ne ofere măcar câte un scaun așezat la 1,5 metri. Să vedem unde e rândul și să nu stăm așa haotic, în frig și în picioare, în condițiile în care mulți dintre noi ne simțeam rău”, spune femeia.

Băimăreanca a renunțat să aștepte să fie testată luni pentru Covid, fiind răpusă de oboseală, astfel că a plecat și a revenit marți.

„Am stat până la ora 16.30, iar când am aflat că nu intrase nici până atunci numărul 17, în condițiile în care eu eram numărul 54, am renunțat. Mi-am sunat soțul să vină să mă ia pentru că, efectiv, nu mai puteam sta pe picioare. Măcar dacă ne ofereau un scaun sau ceva”, povestește ea.

N-au medicii sau spitalul nici o vină

Femeia spune că, în prima fază, a fost extrem de nervoasă pe personalul spitalului pentru situația frustrantă prin care a trecut ea și mulți alții.

„Eram foarte nervoasă până în momentul în care, din spital a ieșit doctorița <<multifuncțională>>. Ea era și pe secție, și pe urgență, și pe testare. Când am văzut doctorița cu ochii ei albaștri în lacrimi, abia atunci am înțeles prin ce trec, de fapt, medicii. Pe lângă faptul că era răpusă de oboseală, a ieșit afară să calmeze oamenii care nu mai suportau să stea la rând și erau deja agitați”, spune băimăreanca.

A făcut testul abia a doua zi

Cum luni n-a mai rezistat fizic și psihic să aștepte în fața spitalului femeia s-a întors marți dimineața la prima oră pentru testare, când spune ea „totul a decurs bine”.

„Marți, la ora 6.00, m-am prezentat din nou la spital și, din fericire, n-a fost lume deloc, astfel că am fost testată. Cea mai mare mirare mi-a fost când am întâlnit în spital aceeași ochi albaștri, aproape închiși de oboseală. Era aceeași doctoriță pe care o întâlnisem cu o zi înainte în spital, îmbrăcată la fel, semn că ea n-a ajuns acasă”, spune băimăreanca.

Femeia n-a primit încă verdictul testului, neștiind dacă este pozitivă sau negativă, dar va sta în izolare pentru 14 zile urmând un tratament, împreună cu familia.

În urma acestei experiențe, băimăreanca povestește că a învățat o lecție și de câte ori va ieși din casă, de acum, își va pune masca de protecție și va fi cât mai precaută.