PERICULOASĂ MESERIE - Polițiștii locali au devenit ținta șoferilor șmecheri

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Baia Mare, angajat al IPJ Maramureș, s-a ales cu dosar penal pentru ultraj după ce ieri, 24 noiembrie, a accidentat un poliţist local pe strada Mihai Eminescu din municipiu. Polițistul local și-a făcut doar datoria, dar a avut ghinionul să dea peste un șofer șmecher.

PERICULOASĂ MESERIE - Polițiștii locali au devenit ținta șoferilor șmecheri

„Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că bărbatul ar fi oprit neregulamentar autoturismul proprietate personală, în stația destinată mijloacelor de transport public de persoane. Fiind abordat de polițistul local aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta a refuzat să se legitimeze, s-a urcat la volanul autoturismului și s-a pus în mișcare, moment în care l-a acroşat uşor pe poliţistul local. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale unde s-a constatat că nu necesită internarea”, precizează IPJ Maramureș.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de  ultraj.

IPJ Maramureș a recunoscut că persoana cercetată pentru ultraj este angajat al instituției, personal contractual, dar se afla în timpul liber, cu mașina personală.

H.D.