PERICOL - Măştile neconforme sunt din import

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid-19, precizează minstrul Economiei.

PERICOL - Măştile neconforme sunt din import

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că jumătate din măștile de pe piață nu ne protejează împotriva COVID-19, iar că toate acestea provin din import, relatează Agerpres. 

"Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia", a declarat Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Pentru a fi în siguranță, minstrul sfătuiește populația să cumpere măști romanești. ”Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă", a completat Popescu, citat de Agerpres.

A.H.